
Bir başlangıç rölesi, bir araç veya başka bir ekipmandaki bir elektrikli bileşendir, bu da bir elektrik motoru başlatmak veya bir sistemi başka şekillerde sürmek için ana ajitatör olarak hizmet edebilecek, böylece voltaj tasarrufu sağlar. Bununla birlikte, bir süre sonra, ilk röle arızalanabilir ve cihazınızın düzgün bir şekilde başlamamasına neden olabilir. Arızalı başlangıç rölelerinin hatalarını veya semptomlarını tanımlamak, daha fazla hasarı önlemek için harekete geçmenize yardımcı olabilir. Bu makalede, arıza başlangıç rölelerinin en önemli 8 uyarı sinyalini ve bunların çözümünü kapsamlı bir şekilde açıklayacağız.
1. Başlangıç Sorunu
İlk semptom ortaya çıktıktan sonra başlangıç rölesi çalışmaz. En yaygın neden, rölenin akımı bağlayamamasıdır, bu nedenle motoru başlatmak için yeterli güç yoktur. Bir 'tıklama' sesi duyabilirsiniz veya hiçbir şey olmaz.
Çözüm:
Röleyin yandığını belirleyin. Ardından, yüklediğiniz modelin desteklenmesini sağlayarak hatalı röle düzgün çalışmayan yeni bir röle ile değiştirin.
2. Aracı başlatırken anormal ses
Başlangıç rölesi arızalandığında, ekipman garip bir başlangıç gürültüsü yayacaktır. Bu, "tıslama" sesi ya da rölenin sürtünme sesi veya belki de sadece iletişim sesi gibi kararsız bir ses çıkarmasına neden olan herhangi bir şey duymak gibidir.
Çözüm:
Giyilmediğinden veya hasar görmediğinden emin olmak için röleyi kontrol edin. Bir arıza meydana gelirse, röleyi değiştirmek en iyisidir.
3. başlangıç sırasında aşırı yük
Başlangıç rölesi hasar görürse, başlangıç sırasında motora akan akımı kontrol etmek mümkün olmayabilir, bu da aşırı yükle sonuçlanır. Bu, ekipmanın elektrik bileşenlerini yakabilir ve yangın riski oluşturabilir.
Çözüm:
Aşırı yükü kontrol etmek için bir ampermetre kullanın. Aşırı yük varsa, röle ve devre test edilmelidir. Bir hata varsa, değiştirilmelidir.
4. Pil seviyesi çok hızlı düşer
Başlangıç rölesi arızalanırsa, pil gücünün düzgün bir şekilde verilmemesine neden olur. Rölelerin akımı etkili bir şekilde değiştirememesi nedeniyle, motoru her şarjdan sonra uzun süre sürmek zordur, bu da kısaltılmış bir pil ömrüne neden olur.
Çözüm:
Pil voltajını kontrol etmek için bir multimetre kullanın ve pil seviyesinin keskin bir şekilde düşüp düşmediğini izleyin. Bir röle sorunu ise, marş rölesini değiştirmemiz gerekebilir.

5. Röleyin anormal ısıtılması
Başlangıç rölesinin veya zayıf elektrik temasının uzun süreli çalışması, iletişim aşırı yük koruma cihazının aşırı ısınmasına neden olabilir. Bu sadece cihazın genel performansını etkilemekle kalmaz, aynı zamanda diğer bileşenlere de zarar verebilir.
Çözüm:
Bu cihaza başlarken, sıcaklığı belirlemek için röleye dokunun. Röle aşırı ısınırsa, lütfen gücü mümkün olan en kısa sürede ayırın; Tüm kontakların direncini kontrol edin ve hatalı devreleri değiştirin.
6. Başlangıç rölesi yanar veya renk değiştirir
Röle iç devresi: Sert koşullar altında aşırı yüklenmiş veya uzun süre kullanılıyorsa. Örnek Durum: Yanmış veya renksiz. Bu gerçekten de rölenin aşırı ısındığını gösteren yanıp sönen bir LED'dir.
Çözüm:
Röle muhafazasında yanmış veya renksiz izler olup olmadığını kontrol edin. Makinenin düzgün çalışması için şimdi röleyi değiştirmeliyiz.
7. Röle elektrik kontaklarının oksidasyonu veya korozyonu
Motorun başlangıç performansı uzun süreli kullanım boyunca değişebilir ve azalabilir, çünkü uzun bir kullanım süresinden sonra, başlangıç rölesinin elektrik kontakları oksidasyon veya korozyon nedeniyle zayıf iletkenliğe sahip olabilir.
Çözüm:
Kontaktör kontaklarını düzenli olarak test edin ve oksitleri veya aşındırıcı maddeleri çıkarın. Bu nedenle, bir şeyin hasar gördüğünü fark edersek, yeni bir röle kurmamız gerekir.
8. Hata: Kısa devre veya açık devre röle
Diğer durumlarda, rölenin başlaması iç kısa devrelere veya açık devrelere neden olabilir, bu da elektrik arızalarına yol açabilir.
Çözüm:
Adım 3: Röleyin kısa devre noktaları veya açık devre sütunları için kullanılıp kullanılmadığını kontrol etmek için bir elektrik ölçer kullanın. Hatalı röleyin değiştirilmesi gerekir.
Hasarlı bir başlangıç rölesiyle ilgili bir sorun yaşıyorsanız, yukarıdaki semptomlara göre teşhis etmeyi ve uygun çözümleri almayı unutmayın. Bu, daha ciddi arızalardan kaçınabilir ve ekipmanın normal çalışmasını sağlayabilir. Röle ürünleri için herhangi bir gereksiniminiz varsa, çözümler için bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Röleleri sipariş etmek için bizimle iletişime geçin

İlgilendiğiniz makaleler
Röleyin pimleri kırılırsa ne yapmalıyım
Rölelerin anahtarlama gecikmesi nasıl azaltılır
Röle koruması transformatörünüzü nasıl etkili bir şekilde korur?
